Blogi

Kyyretki Ruutanaan

Posted by Ikunoche on April 21, 2013 at 10:50 AM

Osallistuin eilen Ruutanassa järjestettyyn kyyretkeen. En ole ikinä nähnyt kyitä luonnossa, edes kuolleena, joten odotukset olivat retken suhteen korkealla.
Varustauduin retkeen kameralla, saappailla, lämpimillä vaatteilla ja eväillä. Ajoin 1h 35min sovittuun tapaamispaikkaan, missä lyöttäydyin matkaoppaan ja toisen osallistujan seuraan. Esittelyjen jälkeen hyppäsimme autoon ja opas ajoi poppoon metsään. Jätimme auton tienreunaan, josta jatkoimme matkaa jalan pari kilometriä syvemmälle metsään. Hiiviskelimme maastossa varovasti oppaan jäljillä ja etsimme merkkejä sahalaidoista. Hyvin pian opas bongasi ensimmäisen koiraan paistattelemassa päivää pienen montun vierellä. Ehdimme ottamaan siitä muutaman kuvan, ennen kuin se vetäytyi heinikkoon suojaan nähdessään meidät.
Kolme seuraavaa kohdetta olivat maltillisempia ja kuvauksellisempia. Näimme kyiden ohella myös sisiliskoja, sitruunaperhosia, nokkosperhosia, metsäsittiäisiä ja sinivuokkoja. 

Olin itse oikein tyytyväinen päivän kyysaldoon. Hämmästyin sitä, miten pieniä ja kauniita käärmeitä löytyy ihan täältä koto Suomesta. "Tämmösiäkö ne ihmiset niin kauhiasti pelkäävät?" -Tuumin ääneen. Itse en pelännyt tai tuntenut edes jännitystä, kun yksi kyistä tuijotti silmiini alle metrin päässä. Käy ihan surku kyitä kohtaan, kun moni suomalaisista taitaa kameran sijaan tarttua lapioon kyyn kohdatessaan. Retken jälkeen toivon entistäkin enemmän, että kyy rauhoitettaisiin myös Suomessa.

Tämä yksilö ei välittänyt paparazzeista, vaan luikerteli lähemmäksi meitä ja asettautui hyvin näkösälle paistattelemaan:

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

2 Comments

Reply Essu
4:51 AM on April 27, 2013 
Kyyt on kauniita ja lempeitä! Olen nähnyt niitä aika paljon ja kovin ovat arkoja... ei missään nimessä pelottavia, en voisi satuttaa poloisia. Kerran olen joutunut lopettamaan kyyn kun metsätiellä joku idiootti oli ajanut päälle, varmasti tahallaan, ja jättänyt kitumaan.... itkin silloin.
Reply Ikunoche
5:38 PM on May 1, 2013 
Essu:
Ovat toden totta upeita ja hyodyllisia elaimia, eivatka suotta kay paalle. Pyrkivat selvasti vaistamaan ihmista.
Se on hienoa etta on olemassa meidankaltaisia ihmisia, jotka tuntevat empatiaa myas naita vaarinymmarretyimpia elaimia kohtaan.